Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Måste man mjölka getter??  (läst 2860 gånger)

scorpio_xri

  • Inlägg: 90
  • Oscar
    • Närke
Måste man mjölka getter??
« skrivet: 23 jul-11 kl 21:58 »
Finns det någon ras som är framtagen till mer köttproduktion och inte behöver mjölkas? Hoppas att det inte är en för dum fråga :-).

Sussilo

  • Gäst
SV: Måste man mjölka getter??
« Svar #1 skrivet: 24 jul-11 kl 00:32 »
Det finns inga dumma frågor :). Någon getras framtagen just för köttproduktion tror jag inte finns i Sverige. Däremot kan man använda, förutom mjölk och ragg, också köttet från de raser som finns. En get producerar normalt inte mjölk förrän hon fått en killing, men mjölkgetter av sv. lantras kan ibland bilda mjölk och få ett rejält juver utan att ha fött killingar. Vill man absolut inte mjölka, ska man nog välja en annan ras.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

727 gäster, 4 användare
Mikael Blomster, majkat, mattias_33, Liisa

* Forum

* Om tidningen Åter- Så mysig, inspirerande och härlig tidning! Sätter igång en känsla av att allt är möjligt. Vill bli självhushållare nu! I framtiden ska vi ha våran gård och Jag längtar så! Livet kan vara bra underbart och det är värt att kämpa för sin dröm så vi kan leva på riktigt. Inte i samhällets ekorrhjul utan ta tillvara på livet till fullo.
/ Linda

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser