Det kanske är jag som är trög, men jag fattar inte riktigt...
Om du var och hämtade vaktlarna så såg du väl att två var döda och två i dåligt skick, och betalade inte för dem, eller...?
Likaså såg du väl att de inte var vita?
Jag menar inte att vara oförskämd, men om jag hade beställt tio vaktlar, kommit dit och sett att hälften var döda eller halvdöda och ingen vit, så hade jag vänt i dörren och handlat någon annanstans....
Om de gal och skummar är det ju absolut tuppar, ja...
Den enda skillnaden mellan jumbo och franska vaktlar är ju vikten, allt är ju japanska i grunden.
Utan glädje/skrytsiffror skulle jag nog säga att jumbo brukar väga ca 250-350g och franska kanske 350-500g.
Väldigt tråkigt att du råkade så illa ut första gången du skaffar vaktlar...
Mitt råd är att du beställer ett gäng ägg, kläcker fram själv och sparar det du vill behålla (de största om du ska äta dem) till att avla vidare på.
MvH G