Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Foderproblem igen  (läst 952 gånger)

Hönshjärna

  • Inlägg: 151
    • Finland
Foderproblem igen
« skrivet: 27 jun-11 kl 22:37 »
Nu har jag problem med fodret igen. Sedan getterna släpptes på bete har mjölkproduktionen ökat markant. Minskade kraftfodergivan då betessäsongen började men trots bra bete började ena geten magra. Ökade då kraftfodergivan men då mjölkar hon ännu mer. Nu vill jag inte ha mer mjölk men jag måste ju ge mer kraftfoder för att hon ska behålla hullet som jag kämpade med att få på henne hela förra året, är det bara att ge upp och mata och sedan bada i mjölk tills betessäsongen är slut? ::) Hur hade ni gjort?

ninna b

  • Gäst
SV: Foderproblem igen
« Svar #1 skrivet: 28 jun-11 kl 21:25 »
Avmaska och ge medel mot acidios , typ energibalans....det hade jag gjort eller rättare sagt, det gör jag om någon get faller ur. Nu vill jag ju ha mycket mjölk men inte på bekostnad av getens välbefinnande


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

911 gäster, 9 användare (2 dolda)
Ett svart får, bakben, iaofredde, skogaliten, mattias668, Sven.82, kretslopp

* Forum

* Om tidningen Åter- Den nya tidningen var t.o.m. skön att hålla i.Har även omslagets papper blivit lite annorlunda? Jag skriver lite annorlunda eftersom det är trevlig igenkänning i det som är väsentligt-nyttig läsning.Från min Växjöhorisont så var det trevligt att se Maja Söderberg och Nybrukarna. Lycka till med fortsättningen!
/John Moberg

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser