Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Hårt bröd  (läst 3427 gånger)

Rubinen

  • Inlägg: 197
  • Älska din nästa så som dig själv
    • Uppland
Hårt bröd
« skrivet: 31 jul-06 kl 13:36 »
Jag skulle bli glad om någon kan dela med sig av ett recept på ett lättbakat hårt bröd
Älska din nästa så som dig själv

memma

  • Inlägg: 347
    • Uppland
Re:Hårt bröd
« Svar #1 skrivet: 08 aug-06 kl 23:32 »
Min mamma brukade baka ett jätte gott hårt bröd förut. Jag kan höra med henne om du vill ha receptet?

Gruff

  • Inlägg: 4550
    • Östergötland
    • Caprifool
Re:Hårt bröd
« Svar #2 skrivet: 09 aug-06 kl 00:45 »
Vore jättesnällt om du ville det memma. Just bra knäckerecept saknar jag.
« Senast ändrad: 09 aug-06 kl 13:02 av Gruff »

Rubinen

  • Inlägg: 197
  • Älska din nästa så som dig själv
    • Uppland
Re:Hårt bröd
« Svar #3 skrivet: 09 aug-06 kl 07:04 »
Jaa Det vill jag gärna ha :)
Älska din nästa så som dig själv

Fred

  • Inlägg: 2872
  • Fort Stewart, GA, USA
    • Övriga världen
Re:Hårt bröd
« Svar #4 skrivet: 12 aug-06 kl 04:39 »
Min Mormor bakade också knäcke och hårt tunnbröd.
Hon är dock över 90 nu och har inte riktigt minnet i behåll. Men jag skall kolla med henne också.
Vissa saker minns hon och andra inte alls.
Fredsivrande knallpåkebärare.
"Freedom isn't free. We all have to give something.
Some give it all."

memma

  • Inlägg: 347
    • Uppland
Re:Hårt bröd
« Svar #5 skrivet: 12 aug-06 kl 23:15 »
Här ska ni få receptet:

25 g Jäst
6-7 dl Vatten
1 msk Salt
ev. Honung
Fullkornsmjöl, 3 delar vete, 1 del råg

Blanda ihop till en deg. Låt jäsa ca 30 min, inte allt för länge. Knåda på mjölat bakbord så att degen inte klibbar. Kavla tunna plattor med kruskavel. Dom bör vara rätt så tunna men inte så lövtunna att dom går sönder när man flyttar dem till plåten. Använd mycket mjöl när de kavlas (lättare) och skaka av det lite lätt innan gräddning, annars bränns mjölet. Storleken är valfri men vi har lagt fyra per plåt, ovala. Det är viktigt att alla fyra är lika tjocka annars gräddar det ojämt.
Grädda 4-5 min på högsta värmen, 275*C


Det är inte så svårt som det kanske låter, har man gjort det en ggn så kan man det. Lycka till!
Kram, Emma


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

1734 gäster, 1 användare
Erik Forsman

* Forum

* Om tidningen Åter



- Verkar vara en mycket användbar tidning!
/Marcus

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser