Här ska ni få receptet:
25 g Jäst
6-7 dl Vatten
1 msk Salt
ev. Honung
Fullkornsmjöl, 3 delar vete, 1 del råg
Blanda ihop till en deg. Låt jäsa ca 30 min, inte allt för länge. Knåda på mjölat bakbord så att degen inte klibbar. Kavla tunna plattor med kruskavel. Dom bör vara rätt så tunna men inte så lövtunna att dom går sönder när man flyttar dem till plåten. Använd mycket mjöl när de kavlas (lättare) och skaka av det lite lätt innan gräddning, annars bränns mjölet. Storleken är valfri men vi har lagt fyra per plåt, ovala. Det är viktigt att alla fyra är lika tjocka annars gräddar det ojämt.
Grädda 4-5 min på högsta värmen, 275*C
Det är inte så svårt som det kanske låter, har man gjort det en ggn så kan man det. Lycka till!
Kram, Emma