Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Mjölksyrade grönsaker- förvaring  (läst 2337 gånger)

vossnan

  • Inlägg: 1
    • Uppland
Mjölksyrade grönsaker- förvaring
« skrivet: 06 mar-11 kl 18:09 »
Hej!
Jag har hållt på och syrat grönsaker tidigare i glasburkar, och det har funkat jätte bra.
Och nu har jag fått en stor jättefint syrningskärl i födelsedags present.
Min fråga är nu om man efter att grönsakerna är klara måste packa om dom i mindre burkar? Blir dom sämra fortare om man har dom i det stora kärlet o hela tiden öppnar o stänger locket varje gång man ska ta? Hur gör ni?

Vurre

  • Inlägg: 1972
SV: Mjölksyrade grönsaker- förvaring
« Svar #1 skrivet: 07 mar-11 kl 15:11 »
Det är klokt att packa om till mindre kärl, just för att skydda mot bakterieangrepp från luft som kommer till när man lyfter på locket och fiskar upp sina grönsaker. Däremot tycker jag att det är betydligt lättare att jäsa i en riktig jäskruka.
snus? vad är priset på en pris?


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

470 gäster, 3 användare (1 dolda)
torbjorn, Ollefund

* Forum

* Om tidningen Åter



- Jättenöjd och glad över tidskriften Åter!
/ Märit

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser