Nu ska jag väl vara fröken motströms och djurplågare och slarver...

Jag räknar inte så noga, de äter mest hö, och jag vet att höet har vettiga värden, men kommer inte exakt ihåg hela analysen. Sen får de lucern-strå + havre, då havren balanserar upp kalcium/fosfor (är det väl som ska balanseras upp i lucern?) i lucernhacket, samt är ganska bra för kaninmagar i almänhet. I USA tex ger man havregryn till ungar som får problem vid avvänjningen eller vuxna med magproblem - hade väl iofs varit bättre om de haft fri tillgång på hö, men det funkar tydligen.
Blandat i havren och lucernet finns en liten mängd fårpellets för mineraler osv. Även om får och kaniner har olika matsmältningssystem, så kunde jag inte se något i fårpelletsen som inte fanns i kaninpelletsen när jag kollade i affären... lite andra värden, främst någon % mer protein till fåren (de hade inte rabbfor men nån annan kaninpellets i stor säck). Dremot kostade det hälften så mycket.
De tre ingredienserna blir själva mixen, men sen groddar jag även korn i byttor. Groddningen gör att enzymer i kornen väcks till liv och näringen i själva kornet ändras och blir mer lätt-upptaglig. Vad vi än vill tro är kaninerna gjorda att äta levande växter, och groddningen ''sätter liv'' i fröet, rent bokstavligt. A-vitamin frigörs/bildas bl.a. Groddaena utgör ungefär hälften av ''kraftfodret''. De får även färska grenar vars bark säkerligen innehåller näringsämnen.
De har även mineralsten med salt och selen som de kan slicka på om de önskar. Hittils har jag ingen kanin som varit överdrivet förtjust i den, men de har smakat.
Saltsten har de haft hela tiden, fodret och ffa groddarna är relativt nytt.
De får några solrosfrön ibland också, för E-vitamin.
Sen så är det ju att kolla allmäntillstånd, klämma och känna osv.. men de har återhämtat sig snabbt efter dräktighet och varit pigga och fina med gott hull och inte så mycket invändigt fett vid slakt.