Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Tempeh  (läst 3926 gånger)

Ralf1

  • Gäst
Tempeh
« skrivet: 21 apr-07 kl 20:34 »
Jag tror det stavas så.. Vet någon vart man får tag i det? Har sett mig omkrong i de vanliga affärerna (ICA, Coop) och också i min favorit hälsokostsaffär, men har inte hittat det hittills.. Någon som har fått tag i deT??

sivan48

  • Inlägg: 516
    • Uppland
Re:Tempeh
« Svar #1 skrivet: 21 apr-07 kl 20:51 »
varför  inte göra det själv?  
Köp en påse sojabönor ,och läs hur man gör på paketet(blötlägg och koka osv),eller sök här på forumet,eller i en sökmotor...

Marieberg

  • Gäst
Re:Tempeh
« Svar #2 skrivet: 21 apr-07 kl 20:57 »
varför  inte göra det själv?  
Köp en påse sojabönor ,och läs hur man gör på paketet(blötlägg och koka osv),eller sök här på forumet,eller i en sökmotor...

Nåja, riktigt så enkelt är det inte.
Man behöver speciella mikroorganismer som inte finns att köpa på Ica eller Konsum.

Gruff

  • Inlägg: 4550
    • Östergötland
    • Caprifool
Re:Tempeh
« Svar #3 skrivet: 21 apr-07 kl 23:00 »
Jorå, jag och några andra här har skrivit om det tidigare. Sök på Tempeh här, så hittar du det säkert. Företaget som nämns var ursnabba att skicka sporerna och det är inte svårt att hitta info på www om hur man gör. Det blir riktigt bra. Jag gör på en hel påse sojabänor åt gången och fryser in det jag inte använder på en gång. Och så luktar det så champinionigt och gott när man skär upp den pinfärsk.

Tillägg: Jag sökte efter den själv. Här hittade jag den. http://www.alternativ.nu/yabbv2/index.php?board=11;action=display;threadid=11158;start=msg60304#msg60304
« Senast ändrad: 21 apr-07 kl 23:12 av Gruff »

Ralf1

  • Gäst
Re:Tempeh
« Svar #4 skrivet: 22 apr-07 kl 12:21 »
Tack för tipsen, det låter spännande att göra det själv!! :)

Gruff

  • Inlägg: 4550
    • Östergötland
    • Caprifool
Re:Tempeh
« Svar #5 skrivet: 22 apr-07 kl 14:46 »
Jo, det är kul. Man går där och kikar och inget händer. Och så, sista timmarna.......poff *mögel* Så tänker man "liiiiite till" så....poff! Så blommar den med svarta prickar. Fast, svarta sporer gör ingenting. Det är mest estetiskt med enbart vitt bara. Personligen så tycker jag smaken kommer fram  lite bättre när den har blommat.

Jag har nu hört att resultatat varierar mellan olika som odlat. Vissa får den inte att växa alls. Andra växer den jättesnabbt för. Och vissa kryper det i ena hörnet bara och så är det bara lösa kokta bönor i andra änden. Det ska ju bli vitt över hela och växa ihop till en kaka som liknar camenbert. Jag lägger min på kläckaren under en duk. Jämn och fin värme över hela ytan.

Prova vetja.

/BB


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

575 gäster, 0 användare

* Forum

* Om tidningen Åter



- Enormt intressant tidning. Vill köpa tidningar från 2012 men dom är slut, så hur får man tag på dom?
/Tina

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser