Dagens brödbak är tredelat. Jag inledde med att blanda till en bas bestående av mjölk, vetemjöl, grahamsmjöl, jäst och salt. Sedan delade jag upp det hela i tre olika byttor för att kunna leka lite...

I en del tillsatte jag krossade linfrön och lite ljus sirap, samt mer vetemjöl. I den andra byttan tillsatte jag en god mängd morot (raskt körd i mixer), mer vete- och grahamsmjöl och lite mörk sirap. I den tredje byttan hade jag i motsvarande mängd rå potatis (också körd i mixer, finfördelad!), vetemjöl och lite ljus sirap. Nu jäser det för fullt...
Jag leker med tanken att baka ut degarna till fyra små limpor: en linfrölimpa, en morotslimpa, en potatislimpa, och en morots-potatislimpa! Den sista skulle alltså bli en limpa bestående av hälften morotsdeg och hälften potatisdeg, lite tjusigt hopsatt. Vad tror ni om det? Nån som har prövat?
Redan direkt kunde jag känna stor skillnad på hur degarna kändes; linfrödegen var väldigt lätt och luftig, morotsdegen aningen tyngre och potatisdegen allra tyngst. Misstänker att skillnaden även kommer synas i hur de jäser... Så till morots-potatislimpan funderar jag på att låta potatisdegen (som jag misstänker kommer vilja svälla minst) ligga som en kärna, innesluten av morotsdegen... Hum... det här blir intressant! Hoppas att färgskillnaden blir stor så att det syns iallafall! Jag får ta och återkomma med en rapport lite senare, och kanske ett foto eller två!
