Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Salami.  (läst 2295 gånger)

poze

  • Inlägg: 630
    • Östergötland
Salami.
« skrivet: 12 jan-07 kl 22:06 »
Såg i expressen: "Coop Sverige varnar kunder som köpt Coop Salami sedan spår av bakterien listeria upptäckts i korven vid fabrikens egenkontroll."

http://www.expressen.se/index.jsp?a=830681

Om man tillverkar salami enligt konsten regler med fermentering så kan väll inte listeria förekomma? rätt intressant som argumentation mot "konstgjord" salami isåfall..  


hur gör man salami `? syras `? ..
Why make it fast when you can make it beautiful ? Jag har alltid rätt, är min provisoriska bedömning tills motsatsen gjorts trolig.

 

Edgar

  • Inlägg: 3246
    • -
    • Kennel Hustomten
Re:Salami.
« Svar #1 skrivet: 13 jan-07 kl 00:18 »
Hej!

Ibland har jag en känsla av att svensk charkindustri ger namnet salami åt en medvurst bara den är kryddad med vitlök.

Italiensk salami, jag tror salami bara betyder korv, är det fel så rätta mig. Det finns alldeles för många varianter för att vara en produkt. Rökta, torkade, det finns till och med salami med mögel.  

Mögel som smaksättare finns mig veterligt bara i ost och korv.


Edgar


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

427 gäster, 0 användare

* Forum

* Om tidningen Åter



- Tycker det verkar vara en mycket innehållsrik tidskrift. Användbara tips och råd för den nyfikne och för de som vill utveckla sitt bruk med hand och hjärta. Tack!!
/Märit Newberg

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser