Vad var det för ras på din tupp? Verkligen rejäla ben på den.
Hemslaktade flådda fåglar tycker jag blir bäst i gryta, om man steker dem eller grillar i ugnen så blir de lätt lite torra.
Jag brukar smälta lite smör, och hälla i en skvätt olja. Därefter bryner man kycklingdelarna snabbt, i omgångar om det är mycket. Lägg köttet åt sidan, fräs kryddor, särskilt curry men även andra kryddor blir mycket smakrikare om de får fräsa i lite fett först. Sedan i med lök, vitlök, grönsaker och vad man nu ska ha i.Låt mjukna och få lite färg. Sedan i med köttet, och vald vätska. När köttet lossnar från benen tar man och benar ur, ev kan man låta koka lite till, eller så tar man upp benen nu. De duger till att ge smak till en gryta eller buljong till. Om man vill reda grytan tillsätter man toppredning och låter allt koka upp under omrörning. Ingredienser och smaksättning går att variera i det oändliga, passar med inspiration från jordens alla hörn, ändra bara lite på kryddor, vätska och karaktärsingredienser.