
Nä, hörrni, back to bissniss!
Jag hittade detta recept i Rutiga bakboken nyss när jag skulle ta fram receptet på Schweiziskt bondbröd (Mmmmm...);
Nässelsnibbar 20st
2-3dl torkade nässlor
5dl filmjölk eller yoghurt naturell
50g Jäst
50g margarin eller ½dl olja
1tsk salt
2tsk socker
1,2liter rågsikt
Ungstemperatur 225 grader
Låt nässlorna svälla i yoghurt eller filmjölk en stund.
Smula ner jästen i en degbunke.
smält margarin, häll på nässelmjölken och värm till fingervärme.
Rör ut jästen i spadet, tillsätt resten av ingredienserna,
Jäs ca 30 min till dubbel storlek.
Knåda snabbt ihop och rulla en ca 40cm lång rulle som skärs i snibbar.
Jäs ca 30 min övertäckt på bakplåt.
Grädda 10min.
Dom ser ruskigt nyttiga ut på bilden!!