Nej, jag skulle inte vilja övertyga dig om något annat än lantras om du vill mjölka och ha osttillverkning. Allmogegetterna lämpar sig inte för det, och då blir det bara Lantras kvar.
CAE-fria är ochså ett bra val i längden -men svårt att hitta, och mycket dyrare i inköp.
Nu är jag inte så bra på svensk geografie -men i Jämtland finns det iaf två getgårdar som har CAE-fria djur. Minns inte vad dom hette, kan dock kolla.. (men går säkert att hitta när du googlar) -det betyder att du köper in ungdjur, nåt annat hittar du knappast, om inte någon slutar med getter som skulle råka vara Cae-fria...
Dom flesta getbesättningar är inte Cae-testade.
Stallet skulle du har färdig inna du köper in getterna -gärna ochså mejeriet -när du väl ha getterna hemma hinner du inte med lika mycket som förut

...
Du kan nog tinga några killingar som ska bli födda nu på våren 2010, då kan du hämta dom på senvåren/sommaren, betäcka höst 2010 och börjar med mjölkningen och osttillverkning vår 2011.
Kanske hinner du ochså med att gå en kurs i ystning hos Eldrimner -om du inte har gjort det redan. Några tidigare erfarenheter av getter/djur ?