Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  KOMBUCHA!  (läst 16251 gånger)

ieenilorac

  • Inlägg: 8434
  • www.sonnarpsnaturbruk.n.nu
    • Skåne
    • Sonnarps naturbruk
SV: KOMBUCHA!
« Svar #20 skrivet: 05 maj-10 kl 22:40 »
Den mörkare svampen, som alltid, om du inte flyttat runt dem manuellt, ligger underst är modersvampen. Ovanför den bildas dottersvampen, som är ljusare och mer genomskinlig.

Tapio, släng inte din kombucha, den ser inte gammal ut, gör två burkar, vill du inte behålla båda kan du ge bort den ena. Det finns många som vill ha kombucha, och ännu fler som skulle vilja ha den om de visste att den fanns.
Har nyligen köpt en liten gård på landet. Stora renoveringsbehov, stora möjligheter. Grönsaker, örter, träd och buskar. Bin. Amerikanska gula gäss, peking-, cayuga, welsh harlekin o myskankor, höns av diverse raser o vaktlar.

Tapio

  • Inlägg: 1314
    • Västergötland
SV: KOMBUCHA!
« Svar #21 skrivet: 06 maj-10 kl 07:15 »
Halaj!

Tack för svar.
 Men jag vet inte ens om den lever längre. Den låg i träda nästan hela vintern och dessutom nära nollgradigt, bitvis. Jag har satt en ny sats och skall nog se om det blev något idag.
För den som vill ha –kanske död – svamp är det bara att hämta gratis, i Gbg.

//T

Mata

  • Inlägg: 1706
    • Södermanland
SV: KOMBUCHA!
« Svar #22 skrivet: 25 okt-10 kl 22:37 »
Rolig artikel:

http://wellandgoodnyc.com/2009/12/04/a-fringe-fermented-tea-takes-over-nyc%E2%80%94and-has-its-fanatics/

Citera
Kombucha Brooklyn’s biggest problem is supply. “We can’t make enough of the stuff,” says Eric Childs, owner of the year-old business that supplies Brooklyn’s haute barnyard food purveyors: Marlow & Sons, Urban Rustic, Brouwerij Lane, and the wholesome Park Slope Food Coop. For the uninitiated, kombucha, or ‘buch, is a fermented health elixir that hails from Russia or Japan, depending on whom you ask. Despite its very acquired taste—a yeasty, hoppy version of ginger ale with mysterious organisms floating in it—it’s wildly popular with New Yorkers right now.


(Följ länken till artikeln)

 

Mata

  • Inlägg: 1706
    • Södermanland
SV: KOMBUCHA!
« Svar #23 skrivet: 25 okt-10 kl 22:42 »


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

428 gäster, 0 användare

* Forum

* Om tidningen Åter



- Har tappat räkning på alla år vi läst denna. En av FÅ vettiga skrifter/guider till ett roligare o uthålligare liv. Aldrig tråkig. En idealisk present till alla som "vill själv" Tack Petter. (Behåll tian :-) )
/Allan o Kajsa

* Nya inlägg

Hästar, väder och vind.
i Brukshästar
[Igår kl. 19:12]


Skillnad på electrolux assistenter
i Bröd
[27 jul-25 kl 22:41]


400 kr kvar till mat.
i Ekonomi
[27 jul-25 kl 21:41]


Ramstorlek?
i Biodling
[27 jul-25 kl 18:43]


Myrsyrabehandling och invintring, I vilken ordning?
i Biodling
[27 jul-25 kl 17:45]


Naturlig hygrometer
i Vaktlar
[27 jul-25 kl 11:32]


Mf 4335 vill inte köra
i Meka
[27 jul-25 kl 09:59]


Ta bort potatisblast.
i Grönsaker
[25 jul-25 kl 16:19]


Kombucharecept
i Drycker
[25 jul-25 kl 04:15]


Hur mycket isolerar snö?
i Frukt & bär
[22 jul-25 kl 23:18]

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser