Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

 

Författare Ämne:  bröd  (läst 1960 gånger)

Häxan

  • Inlägg: 637
    • Västergötland
bröd
« skrivet: 03 feb-06 kl 23:48 »
Till nybörjare;

Bröd behöver jäst, salt, lite socker, lite salt och mjöl. Du kan slänga i vilka ingredienser du vill. (ex potatis, el morots -rester, kryddor etc)
Jag blandar först jäst, och torr-varor salt i min köksberedare (ev rester) JAG ORKAR INTE KNÅDA  Samtidigt sätter jag på spisen och värmer vätskan till fingervarm vätska (vatten och el mjölk) Jag använder mestadels olja till bröd - denna slänger jag direkt ihop med jäst, socker , salt i burken. Använder jag SMÖR så smälter jag'denna först i kastrull innan jag tillsätter vätska. Då fingret medger (lite över fingervarmt häller jag på vätskan, (fingervarmt = att då du doppar i fingret känner du inte vätskan) därefter blandar jag i mjöl.

Den färdig-knågade göran vill ha varmt, täck ex med frotte-handuk. Då du görar degen är den ca 1/3  Den bör växa till ca  2/3.

Gå inte efter jäsningstiden, låt degen växa.

Jag hoppas att Ni nybörjare förstår mina "runskrifter"  

Fattar ni inte, eller har några frågor är Ni välkomna att mejla.

Kram Häx


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

393 gäster, 2 användare (1 dolda)
Galaxie

* Forum

* Om tidningen Åter



- Har dessa godingar i mitt fritidshus och har lagt band på själv att inte läsa de förens jag har läst ut en annan bok, mycket tråkigare bok, vilket gett mig en rejäl sporre att läsa ut den och börja med dessa tidningar! Har tjuvläst en och spoiler, den var jätteintressant!
/Rebecca B

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser