Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

 

Författare Ämne:  bröd  (läst 3172 gånger)

Häxan

  • Inlägg: 637
    • Västergötland
bröd
« skrivet: 03 feb-06 kl 23:48 »
Till nybörjare;

Bröd behöver jäst, salt, lite socker, lite salt och mjöl. Du kan slänga i vilka ingredienser du vill. (ex potatis, el morots -rester, kryddor etc)
Jag blandar först jäst, och torr-varor salt i min köksberedare (ev rester) JAG ORKAR INTE KNÅDA  Samtidigt sätter jag på spisen och värmer vätskan till fingervarm vätska (vatten och el mjölk) Jag använder mestadels olja till bröd - denna slänger jag direkt ihop med jäst, socker , salt i burken. Använder jag SMÖR så smälter jag'denna först i kastrull innan jag tillsätter vätska. Då fingret medger (lite över fingervarmt häller jag på vätskan, (fingervarmt = att då du doppar i fingret känner du inte vätskan) därefter blandar jag i mjöl.

Den färdig-knågade göran vill ha varmt, täck ex med frotte-handuk. Då du görar degen är den ca 1/3  Den bör växa till ca  2/3.

Gå inte efter jäsningstiden, låt degen växa.

Jag hoppas att Ni nybörjare förstår mina "runskrifter"  

Fattar ni inte, eller har några frågor är Ni välkomna att mejla.

Kram Häx


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

651 gäster, 1 användare
Advaita

* Forum

* Om tidningen Åter



- Mycket intressant och inspirerande läsning! Jag har lärt mig mycket användbart, bl.a inför eventuella framtida getter. Tidningen är dessutom väldigt fin att bläddra i. Otroligt prisvärd! En får mycket för sina 30 kronor.
/Sofie S

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser