Till nybörjare;
Bröd behöver jäst, salt, lite socker, lite salt och mjöl. Du kan slänga i vilka ingredienser du vill. (ex potatis, el morots -rester, kryddor etc)
Jag blandar först jäst, och torr-varor salt i min köksberedare (ev rester) JAG ORKAR INTE KNÅDA Samtidigt sätter jag på spisen och värmer vätskan till fingervarm vätska (vatten och el mjölk) Jag använder mestadels olja till bröd - denna slänger jag direkt ihop med jäst, socker , salt i burken. Använder jag SMÖR så smälter jag'denna först i kastrull innan jag tillsätter vätska. Då fingret medger (lite över fingervarmt häller jag på vätskan, (fingervarmt = att då du doppar i fingret känner du inte vätskan) därefter blandar jag i mjöl.
Den färdig-knågade göran vill ha varmt, täck ex med frotte-handuk. Då du görar degen är den ca 1/3 Den bör växa till ca 2/3.
Gå inte efter jäsningstiden, låt degen växa.
Jag hoppas att Ni nybörjare förstår mina "runskrifter"
Fattar ni inte, eller har några frågor är Ni välkomna att mejla.
Kram Häx