Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

 

Författare Ämne:  Brödpudding  (läst 15391 gånger)

admin

  • Administratör
  • Inlägg: 631
    • Alternativ.nu
Brödpudding
« skrivet: 09 nov-03 kl 23:00 »
Datum: 24 februari, 2003 ;

En god tung och mäktig efterätt som man gör av gamla brödrester, även surdegsbröd av bara råg går bra att använda.
Lägg brödkanterna i mjölk några timmar så de blir mjuka och kan smulas sönder. Blanda det uppblötta brödet med kvarg/ägg, honung, kanel och hackade nötter. Varva sedan smeten med flera lager rivet äpple/äppelrasp i en smord ugnsäker form, smet i det översta lagret. Grädda i 30-45 min i 225°C. Ät varm eller kall med grädde.
 

Petter  
petter@alternativ.nu

(Inlägg flyttat från gamla "kokboken" av admin)


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

359 gäster, 0 användare

* Forum

* Om tidningen Åter



- Snubblade över tidningen på biblioteket häromdagen. Blev kvar till stängning och lånade till slut hem sista årgången. Så intressant läsning!
Både jag och min man har saknat en tidning med "mer djup" och mindre gloss. Kul att lära sig mer om intressanta, nödvändiga ämnen.
Även om tidningen är fin...
/Jeanette

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser