Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  lös gula i äggen.  (läst 1792 gånger)

Lillis.

  • Gäst
lös gula i äggen.
« skrivet: 17 feb-09 kl 18:39 »
vad kan vara fel när gulan är lös när man knäcker äggen,det är nylagda färska ägg det handlar om? jag funderar på om dom saknar något i kosten?

Linkoso

  • Inlägg: 10321
    • -
    • Höns i Trunsby
SV: lös gula i äggen.
« Svar #1 skrivet: 17 feb-09 kl 19:13 »
Frysta kanske?  ???
Var rädd om det liv ni har, ni vet aldrig när det tar slut ...
♥♥♥ www.honsitrunsby.webs.com ♥♥♥ ~~~ www.hönsträff.se ~~~ Visar vägen till kacklet ~~~
Kommer ni till Byledagen 25/5 - 2013? :) http://www.facebook.com/events/465511106842445/?fref=ts

LillaY

  • Inlägg: 522
  • Do what you will, so long as it harms none.
    • Dalarna
    • Hjärtats Rum
SV: lös gula i äggen.
« Svar #2 skrivet: 20 feb-09 kl 19:05 »
Jag har faktiskt funderat en del på det där med frysta ägg.. Är det så man ser att dom har varit frysta? Och blir dom dåliga om dom har varit frysta? Har inte råkat ut för det, vad jag vet, hittills, men å andra sidan vet jag ju inte hur man vet..  ;D
Don't change so people will like you. Be yourself and the right people will love you.

Linkoso

  • Inlägg: 10321
    • -
    • Höns i Trunsby
SV: lös gula i äggen.
« Svar #3 skrivet: 20 feb-09 kl 19:22 »
Ja, vi har ju råkat ut för frysta ägg då och då genom att man är klantig och glömmer dem ute på trappan ute i kylan ibland... På vissa brukar skalen spricka och gulan blir som... Ja, lös.
Du vet att en gula annars är runt och fin med som en "hinna" runt som håller allt inne. Detta är förstört så rena äggröran blir det när man knäcker dem.

Tror aldrig vi har kokat något fryst ägg men däremot använt som ingrediens i någon bakning eller matlagning... Kan ju inte vara allt för stort fel på dem?  ???
Var rädd om det liv ni har, ni vet aldrig när det tar slut ...
♥♥♥ www.honsitrunsby.webs.com ♥♥♥ ~~~ www.hönsträff.se ~~~ Visar vägen till kacklet ~~~
Kommer ni till Byledagen 25/5 - 2013? :) http://www.facebook.com/events/465511106842445/?fref=ts

Sia

  • Inlägg: 1237
    • Dalarna
SV: lös gula i äggen.
« Svar #4 skrivet: 21 feb-09 kl 00:13 »
Jag tror inte att det blir några större fel på äggen för att dom har varit frysta, men det blir svårt att baka maränger på dom  ;)
Varför ska man gå upp så tidigt på morgonen? Det är iallafall på kvällen det är som roligast.

 

Lillis.

  • Gäst
SV: lös gula i äggen.
« Svar #5 skrivet: 22 feb-09 kl 22:18 »
ja det verkar som dom varit frysta då.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

686 gäster, 1 användare (1 dolda)

* Forum

* Om tidningen Åter



- En tidning med djupa rötter.
/Margit

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser