Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Egen filmjölk  (läst 3015 gånger)

hemmamamman

  • Inlägg: 492
    • Närke
    • http://hemmamammansliv.blogspot.com/
Egen filmjölk
« skrivet: 16 jan-09 kl 12:48 »
Jag gör egen yoghurt genom att ta en matsked köpeyoghurt, en dl mjölkpulver och 1 liter mjölk. Jag värmer och blandra i olika etapper. Sen får det stå på värmekudde i 6 timmar innan det blir yoghurt av det. Jag undrar nu om man kan göra egen filmjölk på ungefär liknande sätt? Vilka temperaturer ska man ha då? Och så vidare?
Hemmamamma, tre barn, en gubbe, 4 marsvin, extraknäcker som sjuksköterska. Samlar på spartips.

poze

  • Inlägg: 630
    • Östergötland
SV: Egen filmjölk
« Svar #1 skrivet: 16 jan-09 kl 13:25 »
jag brukade hälla i 10-20% fil i mjölk låta det stå rumstemp nått dygn... när fått igång sin fil så blir den mycket mycket starkare än köpefilen så det räckte med någon matsked till ett par liter. sila av lite vassle om du vill ha tjockare.
Why make it fast when you can make it beautiful ? Jag har alltid rätt, är min provisoriska bedömning tills motsatsen gjorts trolig.

 

Gruff

  • Inlägg: 4550
    • Östergötland
    • Caprifool
SV: Egen filmjölk
« Svar #2 skrivet: 16 jan-09 kl 14:12 »
1-2% fil och 24 timmar i rumstemperatur.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

636 gäster, 0 användare

* Forum

* Om tidningen Åter



- Den nya tidningen var t.o.m. skön att hålla i.Har även omslagets papper blivit lite annorlunda? Jag skriver lite annorlunda eftersom det är trevlig igenkänning i det som är väsentligt-nyttig läsning.Från min Växjöhorisont så var det trevligt att se Maja Söderberg och Nybrukarna. Lycka till med fortsättningen!
/John Moberg

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser