Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Gula som spricker  (läst 1375 gånger)

taccotad

  • Inlägg: 376
    • Skåne
Gula som spricker
« skrivet: 09 jan-09 kl 22:09 »
Har nu fått våra tre första ägg! Det är hittills bara en höna som lagt ägg men jag hoppas de andra snart vill komma igång. De är allihop födda i våras/somras.
Åter till äggen... två av äggen stekte vi och då sprack gulan och liksom "rann ut" i vitan. Annars har man ju hört att om gulan är fast är ägget färskt och bra men om den flyter ut börjar ägget bli dåligt. Stämmer detta? Eller det är inget att bry sig om? Vi åt iaf äggen och de smakade bra.

Körsbär

  • Inlägg: 362
  • Pärlsömnad och djur är min hobby!
    • Höns på nätet
SV: Gula som spricker
« Svar #1 skrivet: 10 jan-09 kl 16:50 »
Äggen kan ju knappast vara dåliga iaf, du vet ju hur länge de är sparade ;) Kanske är gulans hinna lite klen på de första äggen?

Marygold

  • Inlägg: 97
  • Sagolika Höö
    • Småland
SV: Gula som spricker
« Svar #2 skrivet: 10 jan-09 kl 16:53 »
Om äggen har frusit spricker hinnan runt gulan och men får den effekten.
Karin på Sagolika Höö

 

taccotad

  • Inlägg: 376
    • Skåne
SV: Gula som spricker
« Svar #3 skrivet: 11 jan-09 kl 17:01 »
Om äggen har frusit spricker hinnan runt gulan och men får den effekten.

Då tror jag faktiskt att äggen hunnit frysa för hönan har lagt dom ute i stallet där det varit minusgrader.

TACK för era svar!


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

632 gäster, 1 användare
ärt

* Forum

* Om tidningen Åter



- Makalöst mysig och lärorik tidning för en som tycker om återbruk och självhushållning!
/ PW

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser