Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  misslyckat bröd  (läst 3201 gånger)

Heureka

  • Inlägg: 96
    • Småland
misslyckat bröd
« skrivet: 18 sep-08 kl 12:13 »
Vad beror det på att brödet blir degigt inuti efter gräddningen? Kan jag ha tagit för lite mjöl i degen? Knådat för dåligt? Skorpan är som den brukar vara på det brödet. /H

Kabo

  • Inlägg: 248
SV: misslyckat bröd
« Svar #1 skrivet: 18 sep-08 kl 13:05 »
Det kan bli så om det jäst för länge och hunnit bli lite löst i konsistensen eller sjunkit ihop för att det varit dragigt.
Annars kan det ju helt enkelt vara gräddat för kort tid.

Vurre

  • Inlägg: 1972
SV: misslyckat bröd
« Svar #2 skrivet: 18 sep-08 kl 13:09 »
Antingen fel på jäsningen (för länge eller för kort) eller fel på gräddningstid/temp. Jag förutsätter att du har bra mjöl, annars kan det kanske vara för lite gluten i mjölet.

Sätt en stektermometer i brödet efter ca 10-15 minuter och grädda till ca 93 grader.
snus? vad är priset på en pris?

färnevik

  • Inlägg: 2389
  • inte längre vingklippt
    • Västergötland
    • Älebergs lantbruk
SV: misslyckat bröd
« Svar #3 skrivet: 18 sep-08 kl 19:27 »
93 grader? enl Jan Hedh är det 96-98 som gäller. Jag brukar köra på det, och det brukar bli bra...
"helst skulle varje människa ha en egen liten höna. en höna som tar tillvara på mat som blivit över, som ger ett ägg om dagen och gödsel till en blomsterrabatt..."

http://storaaleberg.blogspot.com

Vurre

  • Inlägg: 1972
SV: misslyckat bröd
« Svar #4 skrivet: 18 sep-08 kl 23:10 »
Temp beror på vad man gillar. Stektermometer är bra i alla fall.
snus? vad är priset på en pris?

 

Marie Söderberg

  • Gäst
SV: misslyckat bröd
« Svar #5 skrivet: 24 sep-08 kl 15:52 »
Ett annat alternativ kan vara något för hög värme.

Eftersom att jag sällan följer recept utan använder de som inspiraton så bli resultatet inte alltid som jag förväntar mig, ibland bättre och ibland sämre.
Olika bröd behöver olika temperatur och olika gräddningstid.

Jag får kanske köpa en stektermometer ändå! Verkar till att minimera felmarginalerna.
Det är ju faktiskt en väldigt användbar pryl.
Försöker hålla inne på alla prylar som vi intalas att tro att vi behöver.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

643 gäster, 0 användare

* Forum

* Om tidningen Åter



- Senaste numret (3/19) var verkligen jätteintressant (även om alla brukar vara intressanta). Gillar artiklarna om framtiden och skulle gärna läsa mer om alternativa, positiva framtidsvisioner (det är dags att se något annat än kollapsbaserade domedagsprofetior). Vill också lära mig mer om olika toalettlösningar.
/ Hanna

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser