följer man tråden om mobila slakterier i kaninforumet, så ser man att intresset finns, men att det rättsliga läget med lokala slakterier inte alls är utrett. ingen känner sig tydligen ansvarig och att man troligtvis måste söka tillstånd för varje kommun med risk för att tappa tillstånd när man åker utanför kommunen är rent ut sagt kalle anka. det måste finnas en lönsamhet i det hela, man håller ju inte på med välgörenhet när man åker runt med ett mobilt slakteri. att begränsa det hela till kommuner är helt enkelt sjukt. en begränsning till län kunde jag förstå, men kommuner?!
Det är inte ofta jag ger mig mot myndigheterna men här ser jag att det är för tungjobbat att gå vidare.
Det går att få anläggningen godkänd som livsmedelslokal
Däremot inte som slakteri 
Däremot går det bra att slakta i en livsmedelslokal
enligt livsmedelsverket, under förutsättning att din kommun godkänner detta. Ska du däremot flytta livsmedelslokalen till grannkommunen måste ett nytt tillståndsärende sökas. Vid återflytt till tidigare kommun finns risk att det gamla tillståndet inte gäller eftersom lokalen upphört att finnas i kommunen

Enda fördelen jag kan se med den transportabla livsmedelslokalen är att ha den stationärt i sin kommun. Även att den är säljbar vid ev. avyttring.
jag vill gärna ha ett mindre slakteri på gården sen, men det finns en del saker som är avskräckande. otroligt höga kostnader för att starta, en evig lång lista på kurser man ska gå som också kostar pengar till viss del, pärmvis med olika tillstånd, osv. nog är det bra med utbildningar och tillstånd och kontroller och allt, men om nu både konsumenter och staten vill att det ska finnas fler mindre och kanske även mobiler slakterier, så underlättas det hela inte nämnvärt. det finns ju en hel del bidrag att få och även om jag är kritiskt mot den uppsjö av bidrag som idag finns att få i alla möjliga sammanhang, så tycker jag i det här fallet att en tidsbegränsning för start av slakterier begränsas till 2013 för otillräckligt. med tanke på hur krångligt det verkar vara att starta ett mindre slakteri, så är det ju frågan om det bär sig. sedan finns inte mellanstort och stort utan det finns bara små och stora i regelverket och som jag har förstått det, så bör man åtminstone ligga nånstans i den icke existerande mellanstora klassen för att få nån snurr på det hela. men då krävs det anställda och det är ju också något man gruvar sig för - att anställa folk redan vid starten. nu har jag visserligen läst om vad som krävs för att starta slakterier som sysslar med nöt, gris och får och jag skulle ju hellre vilja syssla med kaniner och fjäderfän, men jag fruktar att det hela blir ännu krångligare för det sägs bara att det gäller andra regler för dessa djur, men inte just vilka.
ett mobilt slakteri skulle ju vara det som jag personligen nog skulle vara mest intresserat av, men som det finns minst regleringar kring.
