För allt godis gäller nog att det ska va små bitar och inte för mycket åt gången.
Sen kan valpen få diarré av annat än godiset eller maten ju. Min yngsta blev lätt kass i magen om det varit för mycket under dagen, typ om vi varit iväg hos någon kompis som hon lekt med, eller på valpkurs, eller utflykt där det varit mycket intryck. Hon blir helt enkelt ganska lätt påverkad av sånt och det blir väl ngn form av inre stress. Först kopplade jag samman det med för mkt godis, tex de första gångerna av valpkursen, men sen insåg jag att det nog inte bara hade med det att göra.
Men korv i små bitar, borde väl funka.
Jag brukar emellanåt göra blodkorvsgodis som jag torkar i ugnen så att de blir lagom mjuka. Sen fryser jag in dem i små påsar, så blir det lätt att ta fram nya godisar efterhand. Och de håller sig ju ett tag både i kylen o i rumstemp, om man torkat dem lagom. Man ska inte ha inne dem för länge i ugnen för då blir det kolbitar. Jag brukar ha ugnen på ca 70 grader, och godisarna är inne i 1-3 timmar kanske. Man får känna på dem helt enkelt. Det vet jag folk med känsliga hundar som brukar använda. Men man måste ju testa sig fram själv o se vad som fungerar för den egna hunden.
Sen tycker jag att leverpastej o mjukost i tub funkar bra. Då kan man trycka fram bara lite lite åt gången. Men vet inte hur en känslig mage reagerar på det.
Det man nog ska tänka på är att inte ge hårt godis om man har en glupsk valp, eller när man tex är på hundkurs eller andra ställen där det finns mycket störning. Det hände en gång på "min" förra hundklubb att en valp dog under kurs då den satte en godis fel. Hårt godis. Jag är glad att jag inte var där just då o behövde se eländet.
