Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  I'm going bananas  (läst 7200 gånger)

Vitis

  • Inlägg: 4111
    • Skåne
Re:I'm going bananas
« Svar #20 skrivet: 11 dec-07 kl 17:56 »
skulle du vilja det då? bara att säga till!

Vet inte om jag vågar ...  :-\

Ska kolla med 'chefen' också ... lika bra, innan man tar hem nya husdjur.   ;D

koko

  • Gäst
Re:I'm going bananas
« Svar #21 skrivet: 12 dec-07 kl 17:22 »
Nä, men det blir inte kvalmigt eftersom det är så starkt!

Jag kokade bananerna utan skal, tillsamman med russin. Tillsatte sen det starka teet när jag pressat ur bananmassan.
Observera att jag använde svart chai-te. Passade mycket bra med sin kryddighet till denna smak. Hade inte mer apelsin eller citron än receptet, för jag ville ju ha ett sött vin.

Rafiki

  • Inlägg: 220
  • Sörmjölebo i förskingringen
    • Odling i staden
Re:I'm going bananas
« Svar #22 skrivet: 13 dec-07 kl 12:30 »
Jag tror inte att man behöver pressa bananerna, om de kokat ur så länge. Silning i receptet tolkar jag som att man silar som när man gör saft, alltså självrinning för minsta möjliga grums... På bilden i Lindblads bok är den färdiga drycken väldigt klar. Däremot inte sagt att det är fel att pressa  :)
« Senast ändrad: 13 dec-07 kl 12:38 av Rafiki »
Det finns många skyddsmedel mot frestelser. Det bästa är feghet.
– Mark Twain

koko

  • Gäst
Re:I'm going bananas
« Svar #23 skrivet: 13 dec-07 kl 17:30 »
Men,men det GÅR inte att rinna av! Massan är helt omöjlig och vill inte rinna alls... Därför pressade jag den genom en kökshanduk och genom andra umbäranden...så blev den lite grumlig...det var pga detta som jag rekomenderade en potatispress. SEN kan man ju finsila genom duk...

 

Vitis

  • Inlägg: 4111
    • Skåne
Re:I'm going bananas
« Svar #24 skrivet: 14 dec-07 kl 13:16 »
Svårsilade fruktblandningar brukar jag sila i flera steg, först durkslag, sen fin sil och sist evt. genom en duk.

Men, det gör inget om det kommer med lite fruktkött, det sjunker till botten och kan då avskiljas genom att tappa om vinet försiktigt.

Naturligtvis ska den färdiga drycken vara kristallklar innan man tappar upp den på flaska, annars får man förr eller senare en bottensats i flaskan och det är ju inte så snyggt.

Tålamod eller klarningsmedel är det enda som behövs !  :) Om man låter jäskärlet stå kallt när det jäst färdigt så underlättas klarningen, det är också bra att skaka/vispa bort kolsyran.
« Senast ändrad: 14 dec-07 kl 13:17 av Vitis »


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

416 gäster, 1 användare (1 dolda)

* Forum

* Om tidningen Åter



- Att jag läst samtliga gamla nummer som fanns att få tag på för utlåning av denna tidning säger väl en hel del om vad jag tycker om den. En del av dem har jag lånat flera gånger. Jag älskar tidningen! Den är idérik, hoppingivande, livsbejakande, inspirerande och informativ och får mig att sjuda av iver och verksamhetslust. Jag kommer att köpa gamla nummer några i taget och nu är det verkligen dags att starta en prenumeration!
/Anneli

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser