Lite sent för att sätta glögg om den skall vara klar till jul. Detta recept är enkelt och gott. Jag brukar lägga kryddorna i en udda strumpa (tvättad ) och binda fast ett snöre i hinkens handtag. Ta upp kryddorna efter 3 veckor om du ämnar jäsa i 6.
GPs recept
5 liter svagdricka
5 skivade råa potatisar
1 paket bakjäst
1 påse nejlikor
1 påse kardemummakärnor
1 bit färsk ingefära (ca 5 cm)
1 kanelstång
1-2 paket russin (2 pkt-500g)
2,5 kilo socker
Blanda allt i en tiolitershink, täck med plastfolie som du gör små hål i - och låt brygden stå i lugn och ro i rumstemperatur, minst tre veckor, gärna sex.
Tappa upp på väl rengjorda flaskor med hjälp av en hävert. Var noga med att inte få med bottensatsen. Värm och njut.
