Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Älgskav  (läst 4126 gånger)

skogsgubben

  • Gäst
Älgskav
« skrivet: 14 nov-07 kl 00:30 »
I butikerna kan man köpa älgskav. Undrar lite över tips på goda vildmarksrecept.

skogsgubben

  • Gäst
Re:Älgskav
« Svar #1 skrivet: 14 nov-07 kl 00:33 »
Det bästa skulle ju vara om man kunde skjuta sin egen älg. Men nu har jag ingen jaktlicens.

Moumolia

  • Gäst
Re:Älgskav
« Svar #2 skrivet: 14 nov-07 kl 21:54 »

Magda

  • Inlägg: 700
  • Västerbottens kustland
    • Västerbotten
    • Fru Magdas
Re:Älgskav
« Svar #3 skrivet: 15 nov-07 kl 20:06 »
Älgskav lagade jag här om dagen. Med egenskjuten älg då  ;)

Jag fräser lök, skaven och ibland svamp. Saltar, pepprar och skvätter på lite överblivet rödvin om jag råkar ha det, puttrar på ett tag och sen skvätter jag i lite grädde. Serveras med potatismos, råkost eller kokta grönsaker. Lingonsylt.

Jag gör likadant med renskav. Båda skavsorterna kan med fördel bara fräsas, saltas och peppras å ätas med potatis eller pasta.

Man kan även göra en rätt tjock stuvning med skav, lök, svamp, grädde och reda. Sen lägger man upp potatismos runt kanterna i en ugnsform och häller i stuvningen i mitten. Gratinera. Mycket gott!

Nu blev jag hungrig.....
Fru Magda bor på en gård i Västerbottens kustland med make och tre barn. Lite djur och stora odlingar. Odlar för avsalu med start sommaren 2012. Bloggar på http://blog.frumagdas.se Följ mig gärna på facebook, http://www.facebook.com/frumagdas

 

Anders

  • Inlägg: 1522
    • -
    • felicia.se
Re:Älgskav
« Svar #4 skrivet: 15 nov-07 kl 20:23 »
Man kan göra renskav eller älgskav på nöt också.

Man använder "rullen". Det är en knepig bit msukel som vi själva vanligtvis har gjort "saltrulle" av till jul. En tredjedel går åt och sedan orkar man inte med resten (för mycket annan julemat eller för att det är likte trist pålägg i längden).

Men frys rullen så mycket så att den går att skära (skava) bitar från den. Tillaga som renskav eller älgskav enligt lämpligt recept.

« Senast ändrad: 15 nov-07 kl 20:23 av Anders »


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

659 gäster, 1 användare
torpjens

* Forum

* Om tidningen Åter



- Har nu köpt mina första nummer av Åter och de var över förväntan. Mycket innehållsrika och informativa, och bra blandning. Inspirerande att läsa om andras berättelser och tankar. Även min familj uppskattade tidningen och kommer att läsa fler nummer.:)
/Johanna

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser