Jag fick ett tecept av en brevvän på kaffebullar för många, många år sedan och sen dess har jag alltid bakat dessa och familjen/vänner/bekanta och släkt "godkänner" inte att jag bakar några andra för de älskar dessa bullar. Så nu vill jag gärna dela med mej av receptet till alla andra som är intresserade.
"Sveriges godaste bullar"
Cirka 50 styck 250grader i ugn
50 g jäst
125 g margarin
1 ägg
4½ dl mjölk
1½ dl socker
1 tsk salt
cirka 15 dl vetemjöl
Fyllning:
150 g margarin
2½ dl florsocker
2 msk vaniljsocker
1½ msk starkt kallt kaffe
1 tsk bryggkaffe (malet)
1 tsk kanel (eller mer om det önskas)
Till pensling vispat ägg och pärlsocker.
Gör degspadet på vanligt sätt, 37 grader och lägg i ägget i degspadet när ni rört ut jästen + socker och salt. Lägg i vetemjöl och arbeta degen blank och smidig. Det är bättre att degen är lite lös än för fast. Låt degen jäsa cirka 45 minuter. Under tiden degen jäser blanda allt till fyllningen och rör ihop det.Själp upp degen och knåda den tills de flesta jäsbubblorna försvunnit. Dela degen i två bitar och kavla ut en del till en tunn rektangel cirka 5 mm tjock, bred ut hälften av fyllningen på degen och rulla ihop som en rulltårta. Skär i lagom tjocka bitar och lägg i bakformar. Gör likadant med den andra degen. Låt jäsa under bakduk i 45 minuter eller tills de ser färdigjästa ut. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i mitten i ugnen tills de fått lagom färg. Låt kallna på galler under bakduk. Lycka till!
Jag brukar baka dubbelsats det går bra om man har en köks assistent och då blir det cirka 120 st. Men räkna då med fler än ett ägg till penslingen. Hör gärna av er om ni har några frågor ang. receptet och skriv gärna om ni tyckte de var goda om ni bakar dem.
Kram till alla!!