Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

 

Författare Ämne:  Knäckebröd och skorpor  (läst 8036 gånger)

katrinplommon

  • Gäst
Re:Knäckebröd och skorpor
« Svar #20 skrivet: 01 okt-07 kl 15:29 »
Honungsknäckebröd. 8kakor

Fördeg:
15g jäst
4dl mjölk
200g honung
100g surdeg
350g grahamsmjöl
100g grovt rågmjöl

fler ingredienser:

100g grovt rågmjöl
200g vetemjöl
20g salt


1. rör ihopfördegen och låt jäsa i bunke cirka 1 timme med plast över.

2tillsätt rågmjöl och vetemjöl och kör degen i degmaskin eller knåda för hand i 15 minuter.häll i saltet i slutet av knådningen.

3.forma degen till bullar som kavlas ut till tunna kakor och läggs på smorda plåtar
 
4.grädda i ugnen på 175grader i 10-15 minuter,vänd kaorna efter halva tiden.

receptet hittade jag i tidningen LANTLIV nr 9/2007



 


Dela detta:

* Inloggade just nu

531 gäster, 0 användare

* Forum

* Om tidningen Åter



- Superinspirerande! Nu är jag prenumerant!
/ Pia T

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser