recept på mat till vuxna hundar 100 % nötkött/ 1000 gr
20 % brosk (strupe) = 190 gr
20 % fett (ryggspäck) = 190 gr
15 % benmjöl = 142,3 gr
45 % kött = 427,5 gr
kokas tillsammans med 2000 gr ris, rivna morötter tillsättes när maten har kokat färdigt.
( de ångkokas mjuka under tiden som maten svalnar )
under våren, sommaren och hösten så tillsätter jag 1 vitlöksklyfta som hjälper till att hålla loppor, löss och fästingarna på avstånd

recept på mat till dräktiga, digivande tikar och valpar 100 % nötkött/ 1000 gr
15 % brosk (strupe) = 142,3 gr
15 % fett (ryggspäck) = 142,3 gr
30 % benmjöl ( innehåller även blodmjöl) = 285 gr
40 % kött = 380 gr
kokas tillsammans med 2000 gr ris, rivna morötter tillsättes när maten har kokat färdigt.
man kan med fördel koka kinoa tillsammans med maten ca 2 dl. innehåller vitaminer o mineraler