Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

 

Författare Ämne:  Bildas ny scoby i flaskan  (läst 1756 gånger)

jotunulf

  • Inlägg: 40
    • Västmanland
Bildas ny scoby i flaskan
« skrivet: 24 jun-19 kl 20:23 »
Är nybörjare på kombucha och har ett mindre problem: när flaskan med den färdigfermenterade drycken står på kolsyrning (i rumstemperatur, oftast 3-4 dagar) så bildas ny svamp i flaskan. Det vore också lite grumligt och slemmigt. Det ser inte så fräscht ut och gör det svårare att halsa :) Efter silning går det utmärkt att dricka.
Tacksam för tips.
Har provat recept med 1 l vatten+0,5dl socker, och med 8 dl vatten+1 dl socker; samma resultat.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

378 gäster, 2 användare (1 dolda)
ärt

* Forum

* Om tidningen Åter



- Mycket intressant och inspirerande läsning! Jag har lärt mig mycket användbart, bl.a inför eventuella framtida getter. Tidningen är dessutom väldigt fin att bläddra i. Otroligt prisvärd! En får mycket för sina 30 kronor.
/Sofie S

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser