Har två gigantiska valnötsträd och i år är det verkligen valnötsår. Träden har dignat av nötter.
Går med jämna mellanrum och plockar på marken. Trots att alla olika sorters svartfåglar samlas i trädkronorna och tar för sig, samt på marken har andra nötsamlare (möss m.fl.) fritt tillträde, så plockade jag 6 kg från det ena trädet nu i morse.
Så nu går ugnen full på varmluft - utan temp. för att göra nötterna lagringsdugliga..
Hur gör ni? Hur länge torkar ni era valnötter, vid vilken temp.?
Kan ni dela med er av roliga recept?
Jag kan delge ett häftigt valnötsrecept som ni kan använda nästa år!
Valnötssnaps.
Tag 15 valnötter ( i år tog jag i aug. det ska vara grönt ytterskal med).
Dela den mitt itu med kniv.
Lägg i en glasburk och fyll på med vodka.
Låt stå i soligt fönster till jul, då du silar detta.
Det ser fruktansvärt svart och osmakligt ut men det ska vara så.
När du silat vid jultid, så ställer du undan snapsen i mörkt svalt utrymme och glömmer den 1 år!
Därefter kan du avnjuta din valnötssnaps.
Man kan göra likör också med snapsen som bas. Har tappat receptet men man kokar sockerlag med kanel och vaniljstång och blandar det med extraktet.