Har en hel del rädisor som jag odlar, några har förvuxit sig och bildat fröbaljor som jag tänkte använda i maten. De växer fort och alla får inte ordentliga knölar som är värda att använda. Undrar därför om det går ta tillvara på stjälkarna för de är ganska frodiga. Blasten vet jag redan man kan använda.
Läste på någon sida om att stjälkarna kallas för fattigmanssparris, men tyckte infon var lite luddig om det verkligen gällde rädisa och inte nåt annat;
" Rädisor äter vi helst som de är med en klick smör och lite salt, eller i sallader. Prova även att servera varma rädisor, frästa hastigt i smör och med dill och några citrondroppar, som garnityr till fisk.
Desssa spenatliknande blad används i stuvningar och gratänger. Spädare blad är även gott att ha i sallader. Den grova stjälken kallas också för fattigmanssparris och kan serveras på samma sätt som vanlig sparris. Skär bort grova bladnerver och koka stjälkarna ett par minuter i saltat vatten tills de mjuknar men fortfarande är spänstiga. "
http://www.svd.se/sparris-radisa-mangold-sockerarter-morot-potatis-prima-primorer