Hej!
Jag gör ett examensarbete där jag undersöker hur människor som bor i städer förvarar sin mat.
Främst är jag intresserad av alla som odlar sina egna grönsaker alternativt köper direkt av lokala producenter:
Skulle bli otroligt tacksam om ni ville berätta! Om det känns kul så se nedan vad jag specifikt undrar om. Motivera gärna svaren
Hur och var förvarar ni grönsaker/frukt under vintern?Vilken typ av förråd?
Var finns det?
Är det eget eller delas det med andra?
Vilken typ av råvaror förvarar ni?
Vilka förhållanden har förrådet (temperatur, luftfuktighet, ljus, ventilation etc.)?
Hur lång tid räcker lagret?
Hur länge kan olika råvaror förvaras innan de blir dåliga?
Vad för skötsel av förvaringen behövs?
Använder ni er av konserveringsmetoder som syltning, hermetisk inkokning, mjölksyrning, etc.? hur ofta sker konserveringen och vilka mängder rör det sig om?
Fyller ni på förrådet då och då?I så fall, hur ofta och hur mycket varje gång?
Vilken typ av grönsaker gäller det då? Varifrån kommer dessa?
Tack alla som känner att de vill dela med sig!
Kort om migGör mitt examensarbete i industridesign på LTH i Lund och har en passion för mat och matproduktion.
mvh
Linus