Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Syra majrova  (läst 3711 gånger)

evelina_c

  • Inlägg: 65
Syra majrova
« skrivet: 07 aug-14 kl 13:06 »
Finns här någon som har ett bra grundrecept för att mjölksyra majrovor?

 

kurt

  • Inlägg: 3488
SV: Syra majrova
« Svar #1 skrivet: 08 aug-14 kl 08:17 »
Det är inga konstigheter, ser man bara till att ha en total salthalt på ca 1.5% (inklusive vatten + grönsak) så fungerar det. Små majrovor kan syras hela, annars skiva eller tärna dem. Gör gärna en mindre sats först så att du ser att fermenteringen kommer i gång fort (börjar bubbla)

http://www.eldrimner.com/core/files/Kompendium%20mj%C3%B6lksyrning.pdf


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

694 gäster, 0 användare

* Forum

* Om tidningen Åter



- Så mysig, inspirerande och härlig tidning! Sätter igång en känsla av att allt är möjligt. Vill bli självhushållare nu! I framtiden ska vi ha våran gård och Jag längtar så! Livet kan vara bra underbart och det är värt att kämpa för sin dröm så vi kan leva på riktigt. Inte i samhällets ekorrhjul utan ta tillvara på livet till fullo.
/ Linda

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser