Att mjölken smakar salt kan vara tecken på juverinflammation, köp Californian Mastitis Test (CMT) hos din bonnabutik.
Lite kort om mjölkning: Det är inte alla getter som kan upprätthålla mjölkproduktionen om de bara mjölkas en gång per dag, 2 är bättre. Bra sommarbete är i sig mjölkdrivande, men några hekto hel spannmål per dag som du skriver, samt kanske torr betfor och mjölkkopellets är vettigt att ge henne. Glöm inte salt och mineraler!
Före mjölkning spritar du och tvättar dina händer, torka spenarna och juvret med en ren, fuktig trasa. Mjölka ur några strålar i ett litet separat kärl, för att se att mjölken är bra (köp kontrollkärl hos bonnabutiken om du vill). Mjölka sedan geten i ett rent kärl, sila mjölken direkt (köpemjölksil eller hemmagjord variant). Spendoppa/spraya geten efter mjölkning (dopp/sprayflaska finns i bonnabutiken, tycker du deras spendoppningsmedel är för dyra går det bra att använda Jodopaxlösning).
Vill du ha ett mjölkbord för att underlätta, sök på nätet efter "mjölkbord för getter" eller så.
Att sina din get går oftast lättast under lagårdssäsongen.
Lycka till

!