Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Teflon  (läst 2305 gånger)

hemmamamman

  • Inlägg: 492
    • Närke
    • http://hemmamammansliv.blogspot.com/
Teflon
« skrivet: 05 mar-07 kl 10:20 »
Jag har en bakmaskin som maken och jag fick när vi gifte oss för snart 17 år sedan. den fungerar jättebra fortfarande men själva degformen som är gjord i teflon börjar bli rejält sliten. Vilket gör att brödet knappt går att ta ut från formen. :( Jag har provat med att spraya formen med matolja innan jag sätter på maskinen. Men eftersom den börjar att knåda degen och sen jäsa och sen baka så försvinner matoljan in i degen så det hjälpte inte. Har någon något knep? Dels om någon vet hur man kan göra för att göra tgamla teflonsaker dugliga igen? Eller om någon vet hur jag ska göra med degformen?  ??? Modellen är ju så gammal att det säkert inte finns reservdelar längre.
Hemmamamma, tre barn, en gubbe, 4 marsvin, extraknäcker som sjuksköterska. Samlar på spartips.

skruvmejsel

  • Gäst
Re:Teflon
« Svar #1 skrivet: 05 mar-07 kl 16:09 »
Jag har en bakmaskin som maken och jag fick när vi gifte oss för snart 17 år sedan. den fungerar jättebra fortfarande men själva degformen som är gjord i teflon börjar bli rejält sliten. Vilket gör att brödet knappt går att ta ut från formen. :( Jag har provat med att spraya formen med matolja innan jag sätter på maskinen. Men eftersom den börjar att knåda degen och sen jäsa och sen baka så försvinner matoljan in i degen så det hjälpte inte. Har någon något knep? Dels om någon vet hur man kan göra för att göra tgamla teflonsaker dugliga igen? Eller om någon vet hur jag ska göra med degformen?  ??? Modellen är ju så gammal att det säkert inte finns reservdelar längre.

köp en ny bakmaskin på halens!

martinki

  • Inlägg: 413
    • ljuspunkt
Re:Teflon
« Svar #2 skrivet: 15 mar-07 kl 11:09 »
Hej!

Oavsett att jag personligen tycker att Teflon är en rejäl hälsorisk och inte borde användas (värmas) överhuvudtaget så kan Du kanske lösa Ditt problem åtminstone delvis om Du gör fetare bröd. Tillsätt bara en bra olja eller smör om Du äter den tills Du når den punkten där Du får ett bröd som Du tycker om och som Du med lagom ansträngning får ur formen också.

Det finns industriella glidmedel på sprayflaska, men personligen skulle jag hellre dö än att använda (och äta!) sånt ;)

Martin

 

Skytten

  • Inlägg: 7426
    • Skåne
Re:Teflon
« Svar #3 skrivet: 15 mar-07 kl 12:19 »
Den teflon som fattas har troligen metaboliserats hos de som fått förmånen att smaka på brödet.  Jag menar nog att bröd ska bakas i ugn. Lämna den där maskinen till en auktoriserad återvinnare, och baka i ugn.  Hur många sorters surbröd etc kan en sådan där manick klara av, det dagliga brödet skall behandlas på ett mindre maskinellt sätt, det är en relation, som skapats av vårt kristna arv.
Det bästa sättet att misslyckas, är att inte försöka!


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

505 gäster, 1 användare
CorneliusK

* Forum

* Om tidningen Åter



- Rotade fram denna då ja nyss fått barn. Bra förklarat i "från tröja till blöja" som sagt.. gott o blandat!!!
/Sanna

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser