Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Purjolök  (läst 3406 gånger)

Håning

  • Gäst
Purjolök
« skrivet: 16 nov-13 kl 02:04 »
Kan man konservera purjo och hur går man tillväga is fall? Tacksam för svar Eder knäpp gök.

kurt

  • Inlägg: 3488
SV: Purjolök
« Svar #1 skrivet: 16 nov-13 kl 05:22 »
Nej, det är ingen bra idé, hur man än gör så blir det mos, som dessutom kan smaka bittert. Det bästa är att låta den stå kvar ute så länge som möjligt, den tål många minusgrader

enigma77

  • Inlägg: 33
    • -
SV: Purjolök
« Svar #2 skrivet: 16 nov-13 kl 06:57 »
Det går också att torka purjolök för att spara den längre ifall den inte kan stå kvar.
My Kik username is 'Enigma77' - add me!

Gilbert

  • Gäst
SV: Purjolök
« Svar #3 skrivet: 16 nov-13 kl 07:56 »
Gör det något om purjon blir mjuk eller mos om man t ex skall göra soppor på vintern? Eller ha den i grytor?

melongurka

  • Inlägg: 348
    • Västergötland
SV: Purjolök
« Svar #4 skrivet: 16 nov-13 kl 09:23 »
Jag sköljer av och skivar ner direkt i burk och fryser in. Perfekt till grytor,såser och pizza trots att den blir lite mjuk. Den goda smaken är ju kvar. Brukar även rotslå ett antal i balja med jord som jag ställer i växthuset, bara och hämta.

christelle

  • Inlägg: 7772
    • Blekinge
SV: Purjolök
« Svar #5 skrivet: 16 nov-13 kl 09:43 »
Så gör jag oxå dvs sköljer, låter rinna av, strimlar och fryser, packar inte så hårt, i stora yougurtburkar sen kan man bara ta så mycket man behöver vid behov. Den blir lite sladdrig när den tinat men det har oftast mindre betydelse när den används i kokta eller stekta anrättningar. Fungerar inte bra i sallader etc för det krispiga försinner när den fryses.
The woods are lovely, dark and deep.
But I have promises to keep,
and miles to go before I sleep.   R. F.

 

Hallstrom

  • Inlägg: 84
    • Blekinge
SV: Purjolök
« Svar #6 skrivet: 23 nov-13 kl 12:34 »
Man kan även mjölksyra purjolöken.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

598 gäster, 1 användare
Bokohammare

* Forum

* Om tidningen Åter



- Makalöst mysig och lärorik tidning för en som tycker om återbruk och självhushållning!
/ PW

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser