Uttryckte mig kanske lite oklart.
Menar att natriumbensoat och bensoensyra inte har samma molekylstruktur.
Sedan så bildas ju den syntetiska varianten, av bensoat, på ett lite annorlunda sätt.
Hur som helst, finns det några svenska märken, av löpe, som inte innehåller dessa ämnen?
Personligen har jag bara köpt löpe i ICA eller på apoteket utan att fördjupa mig i löpens konservering.
Självfallet har natriumbensoat och bensoesyra olika molekyluppbyggnad, de är ju inte samma substans. Bensoat eller bensoesyra konserverar löpet, jag vet inte vilken som huvudsakligen finns i löpet, bör vara pH-beroende. Högre pH ger bensoat, lägre pH bensoesyra.
Bensoesyran, och därmed också bensoaterna, kan inte ha olika spegelvända varianter beroende på ursprunget. Där är molekylen likadan, oavsett om ursprunget finns i lingon eller kemiindustrin.
Vad är det du misstänker kan hända med osten beroende på bensoesyran?