Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Möra anka  (läst 2064 gånger)

hajens

  • Inlägg: 545
    • Skåne
Möra anka
« skrivet: 17 dec-12 kl 18:31 »
Tänkte mig tillaga en unganka (kläckt i våras) i julhelgen. Blir nog helstekt i ugn. Bör man hängmöra ankor innan tillagning eller är det bara pang på, av med huvet, väck med fjädrar och in i ugnen?

Tips emottages gärna!
Svensk gul anka, hedemorahöns och kopparmaran
http://billinge22.hemsida24.se/

 

ieenilorac

  • Inlägg: 8434
  • www.sonnarpsnaturbruk.n.nu
    • Skåne
    • Sonnarps naturbruk
SV: Möra anka
« Svar #1 skrivet: 17 dec-12 kl 18:36 »
En så ung tamanka behöver inte hänga. Man slaktar, sköljer väl, hänger att torka i någon timme, och sedan är det bara att tillaga direkt, lägga i kylen i max 1-2 dygn eller frysa in.
Har nyligen köpt en liten gård på landet. Stora renoveringsbehov, stora möjligheter. Grönsaker, örter, träd och buskar. Bin. Amerikanska gula gäss, peking-, cayuga, welsh harlekin o myskankor, höns av diverse raser o vaktlar.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

1710 gäster, 2 användare
Själv är bäste dräng, Staem

* Forum

* Om tidningen Åter



Bästa tidningen!
/Malin Eklöv

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser