Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Möra anka  (läst 2247 gånger)

hajens

  • Inlägg: 545
    • Skåne
Möra anka
« skrivet: 17 dec-12 kl 18:31 »
Tänkte mig tillaga en unganka (kläckt i våras) i julhelgen. Blir nog helstekt i ugn. Bör man hängmöra ankor innan tillagning eller är det bara pang på, av med huvet, väck med fjädrar och in i ugnen?

Tips emottages gärna!
Svensk gul anka, hedemorahöns och kopparmaran
http://billinge22.hemsida24.se/

 

ieenilorac

  • Inlägg: 8434
  • www.sonnarpsnaturbruk.n.nu
    • Skåne
    • Sonnarps naturbruk
SV: Möra anka
« Svar #1 skrivet: 17 dec-12 kl 18:36 »
En så ung tamanka behöver inte hänga. Man slaktar, sköljer väl, hänger att torka i någon timme, och sedan är det bara att tillaga direkt, lägga i kylen i max 1-2 dygn eller frysa in.
Har nyligen köpt en liten gård på landet. Stora renoveringsbehov, stora möjligheter. Grönsaker, örter, träd och buskar. Bin. Amerikanska gula gäss, peking-, cayuga, welsh harlekin o myskankor, höns av diverse raser o vaktlar.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

801 gäster, 1 användare
Själv är bäste dräng

* Forum

* Om tidningen Åter



- Att jag läst samtliga gamla nummer som fanns att få tag på för utlåning av denna tidning säger väl en hel del om vad jag tycker om den. En del av dem har jag lånat flera gånger. Jag älskar tidningen! Den är idérik, hoppingivande, livsbejakande, inspirerande och informativ och får mig att sjuda av iver och verksamhetslust. Jag kommer att köpa gamla nummer några i taget och nu är det verkligen dags att starta en prenumeration!
/Anneli

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser