Som rubriken lyder... Finns det nåt klurigt, smart och framför allt giftfritt sätt att hindra att äpplena (och för all del annan frukt och bär också!) blir maskätna?
Vårt gamla misshandlade träd med Transparent Blanche gav frukt som till viss del angripits av rönnbärsmal. Där var ändå angreppen så pass begränsade att det mesta av frukten var användbar... Finns ett yngre träd på gården, med nåt slags vinteräpplen. Förra hösten gav det trädet bara en fem, sex äpplen totalt, så jag kan inte riktigt minnas kvalisorten på dem. I år är trädet fyllt av äpplen (gissar att det kan ha med ljus att göra, då vi röjde rejält med sly runt trädet i höstas), men äpplena är ganska så maskätna.
Det är lite trist att försöka ta rätt på dem, när man får slänga två tredjedelar av frukten... Så finns det nåt kreativt sätt att hindra masken från att ta frukten så vore jag tacksam! Skulle även vara kul att få tips på sorter som inte angrips så mycket, då vi tänkt plantera fler träd i framtiden..