Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Frågor om kråkbär  (läst 3355 gånger)

GAVIA ARCTICA

  • Inlägg: 247
  • Love me - love my animals
    • Jämtland
Frågor om kråkbär
« skrivet: 03 aug-12 kl 22:48 »
Jag har lite frågor om kråkbär. Har sökt här på alterantiv.nu men har inte hittat några trådar med "kråkbär"  ???

1. Hur vet man att kråkbären är mogna?

2. Kan man göra något mer av kråkbär än saft?

3. Har bara hittat recept på kallrörd kråkbärssaft (via Google), men kan man även koka saft på kråkbär?

4. En väninna till mig sade att man absolut inte får dricka för mycket kråkbärssaft eftersom den innehåller ett ämne som inte är bra för kroppen, stämmer det?

Taarcksam om någon här vet svaren på ovanstående frågor  :)
//ARCTICA

Stellan_J

  • Inlägg: 882
  • Våga vägra dv. kochin
    • Halland
SV: Frågor om kråkbär
« Svar #1 skrivet: 03 aug-12 kl 22:52 »
Kråkbärspaj är gott men lite väl knastrigt... Det borde funka att koka saft på bären istället för att göra kallrörd saft
Man har inte alla hönsen hemma om man väljer dv. kochin för självhushållning

Huggorm

  • Gäst
SV: Frågor om kråkbär
« Svar #2 skrivet: 03 aug-12 kl 23:00 »
Något ämne finns det i dem som åtminstone vissa människor kan påverkas av. Så här står det på den virtuella floran, ett citat från en 200 år gammal bok:

"Fattigt folk rifwa wäl af den, hwar den wäxer något frodigt, för at gagna den til bränsle, och barn äta understundom bären, som i början wålla någon yra med hufwudwärk, och det är all den nytta, man gör sig af busken i Swerige."

Men jag skulle inte själv vara ett dugg orolig.

GAVIA ARCTICA

  • Inlägg: 247
  • Love me - love my animals
    • Jämtland
SV: Frågor om kråkbär
« Svar #3 skrivet: 03 aug-12 kl 23:10 »
Kråkbärspaj är gott men lite väl knastrigt... Det borde funka att koka saft på bären istället för att göra kallrörd saft

Jag kan inte heller se varför det inte skulle gå att koka saft istället för att göra rårörd saft. Kan det vara så att smaken blir bättre om man gör kallrörd saft?
//ARCTICA

Något ämne finns det i dem som åtminstone vissa människor kan påverkas av. Så här står det på den virtuella floran, ett citat från en 200 år gammal bok:

"Fattigt folk rifwa wäl af den, hwar den wäxer något frodigt, för at gagna den til bränsle, och barn äta understundom bären, som i början wålla någon yra med hufwudwärk, och det är all den nytta, man gör sig af busken i Swerige."

Men jag skulle inte själv vara ett dugg orolig.

Tack för citatet Ett svart får!! Intressant med visdom från långt tillbaka!
Gissar att det är med kråkbärssaft som med det mesta här i livet - i lagom mängd är det inte skadligt  ;)
//ARCTICA

 

tomas-kero

  • Inlägg: 167
    • Norrbotten
SV: Frågor om kråkbär
« Svar #4 skrivet: 15 aug-12 kl 21:39 »
Jag har kokat saft på kråkbär, det blev gott men väldigt odrygt.Behövde inte spädas  så mycket. hälften saft+ hälften vatten ungefär tyckte jag smakade bra. Svart som natten blir den oxå. Det går bra att plocka kråkbär med bärplockare


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

444 gäster, 6 användare (2 dolda)
alfhild, beekeepern, Gunnel Jansson, von tratt

* Forum

* Om tidningen Åter



- Åter är en tidsskrift som är tidlös. Ett 5 år gammalt nummer är lika användbart nu som när den kom ut.
Jag har haft väldigt mycket nytta och har fortfarande av tidningen.
/Per

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser