Jag var vegetarian och gick över till vegan.
Min aproach var att ta det gradvis, och att byta ut hela maträtter och rutiner, snarare än att byta ut mejeriprodukter/ägg mot substitut.
Mjölk var lättast, tycker att havremjölken är godare och då den kan lagras i ett år eller mer så är det oerhört bekvämt.
Köper in 100 liter och sedan behöver jag inte bekymmra mig över mjölk på jättelänge.
Ägg var lite tuffare, då jag gillade omelett.
Åt omelett mer och mer sällan, och slutade tillslut med det.
På ostfronten...

Jag började äta falafel då det vankades pizza, åt andra pålägg på mackorna.
Fetaost i grekisk sallad var nog det svåraste av allt, men hade samma metod som omeletten.
Varit vegan nu i 8 år, men låter likväl fetaost eller något ägg slinka ned, om man är på besök t.ex. Eller om man går på resturang som inte har något vettigt alternativ och man känner sig extra sugen.
I min mening så är det fullgott att vara 90-95% vegan.