Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Bär av körsbärskornell  (läst 2974 gånger)

dulcamara

  • Inlägg: 34
Bär av körsbärskornell
« skrivet: 29 sep-11 kl 01:35 »
Har ett par stora buskar av körsbärskornell (Cornus mas) som har massvis med bär. De är ätliga, men jag har inga bra recept på vad man kan göra med dem - de har ju en ganska stor kärna och smakar en aning strävt (inte alls så mycket som slånbär, dock). Det enda recept jag hittat är på inlagda bär i ättika (inte så användbart), de kan tydligen också läggas in eller syltas som cocktailbär.
Någon som har prövat dem i något - saft, sylt, gelé?

 

tinna.m

  • Inlägg: 2451
    • Skåne
SV: Bär av körsbärskornell
« Svar #1 skrivet: 29 sep-11 kl 11:00 »
Om du har mycket bär kan du köra dem i Saftmaja. Om du väntar med sockret kan du söta i efterhand och då även bestämma om du ska tillsätta pektin, -gele, eller bara socker, -saft. Vill du ha med bärmassan kan du prova att frysa dem innan du tar rätt på det. Då är de lättare att kärna ur.
Mest Blues & Jazz i huvet. Bakmes&Snoa. Åså Country


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

562 gäster, 3 användare
MaryAtown7616, Mikael Grimlund, norrbottn

* Forum

* Om tidningen Åter



- Fantastisk!
/Emma

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser