Här:
http://www.berteqvarn.se/Klicka på "från sådd till kaka" och välj sedan recept. Finns massor.
Jag hade frukostgäster i tordags och ville bjuda på dinkelbröd. Men jag vet inte vad den lilla klunsen deg som jäst över natten egentligen tillförde. Nästa gång skippar jag nog den varianten.
Men det var gott.
Bjöd även på kladdkaka:
50 gram smör smältes och blandas med ½ dl rapsolja.
2 ägg och 1½ dl strösocker vispas pösigt, 1½ dl råsocker tillsättes. Vispa en kort stund till och blanda med smör/olja.
Blanda 2½ dl dinkelmjöl (jag kör alltid Berte Qvarns fullkorn) med 4 msk kakao och 1 tsk vaniljsocker.
Rör ner mjölblandningen i äggsmeten.
Häll ner smeten i en smord och bröad form, antingen en lite lägre tex pajform, som kan ställas direkt på bordet och som tål att man skär bitar med en kniv, eller en form med löstagbar kant. (ca 21 cm i diameter)
Grädda 20 min 200 grader. Grädda hellre lite för kort tid än för lång, kakan SKA vara kladdig.
Till detta serverade jag i torsdags svenska jordgubbar i skivor och vispad grädde.
Vi är ett gäng mammor som träffas varje torsdag morgon och äter frukost ihop vid 9-tiden. Mycket trevligt! Det bli alltid lång frukost med mycket gott pålägg, och nästan alltid efterrätt....Vi brukar sitta vid bordet i ett par timmar och äta och prata.
Jag tänkte sluta äta kaffebröd men...det går inte så bra. Jag tröstar mig med att min hemmagjorda dinkelkaka med råsocker åtminstone är ett bättre alternativ än ballerinakakor.