Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  fatost  (läst 4642 gånger)

tomas-kero

  • Inlägg: 167
    • Norrbotten
fatost
« skrivet: 17 mar-06 kl 09:09 »
Är det någon här som råkar veta vad fatost är förnågot och hur gör man den? :)

 

Sirpusbollen

  • Inlägg: 858
  • odling, raw food och sløjd
    • Hälsingland
Re:fatost
« Svar #1 skrivet: 17 mar-06 kl 09:50 »
Enligt Google så verkar det främst vara en julost, med smak av kanel.

DU BEHÖVER:
2 liter mjölk
1 hel kanel
2 ägg
3 msk sirap
3 msk vetemjöl
2 msk ostlöpe
Kardemummakärnor

GÖR SÅ HÄR:
* Låt mjölken koka upp tillsammans med kanelen och kardemummakärnorna
* Koka upp i bara ett par, tre minuter
* Låt svalna
* Vispa ihop ägg, sirap, vetemjöl och ostlöpe
* Smörj en form
* Häll i blandningen
* Grädda i 250 grader tills smeten har stelnat

Fatosten ätes och njutes kall!


fler recept - http://www.sr.se/cgi-bin/include/PrinterFriendlyArticle.asp?ProgramID=228&artikel=226818
Drömmer om lerigt hobbithus, permakultur, bin, gröna odlingar och egen spirulina. Inspiration och skapa <3
Lev och Spira - Raw food och hälsa


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

730 gäster, 3 användare (1 dolda)
torbjorn, addebadde

* Forum

* Om tidningen Åter



- Snubblade över tidningen på biblioteket häromdagen. Blev kvar till stängning och lånade till slut hem sista årgången. Så intressant läsning!
Både jag och min man har saknat en tidning med "mer djup" och mindre gloss. Kul att lära sig mer om intressanta, nödvändiga ämnen.
Även om tidningen är fin...
/Jeanette

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser