Men jag blir lite fundersam när du säger: *jag tror det är kravkött vi ger hunden*.. Antingen är det stämplat med krav-loggan, och då är det krav, eller så är det inte stämplat, och då kan det vara vad som helst.
Att nån säger, *jo, men det är ekologiskt* kan man inte lita på, för då utgår man från den personens uppfattning om vad som är ekologiskt.
Och det är här som ditt resonemang faller, Skytten.
Det måste finnas regler att följa, och det måste finnas en kontroll av att dom följs, annars är dom ju meningslösa.
Det funkar inte om alla ska få kalla sin uppfödningsmetod för nåt som just dom tycker känns bra. Då är vi snart inne i träsket med *hälsogrisar* *grönbeteskött* *ägg från höns som har tillgång till pinne om natten*.. och precis vad som helst som nån kan tänkas hitta på för att just den personen tycker det känns bra.
Så fort nåt inte är reglerat, så utnyttjas det, och spårar snart ur.
Hur ska en konsument då hitta rätt?
Krav är inte fullkomligt, men det är det bästa vi har för tillfället.
Ett problem, och det som gör att så många myter lever kvar, är ju att det i början var väldigt fundamentalistiskt.. Djuren skulle minsann leva naturligt och inga mediciner skulle under några omständigheter tillåtas, hellre fick djuret dö, det var ju naturligt.
Nu anpassas reglerna för att vara rimliga, och i många fall även bättre för djuren.
Slakten är ett problem, det är det alltid om det ska ske rationellt, även om jag tycker de bilder som målas upp här är överdrivna.
Men om myndigheterna öppnar upp för möjlighet att bygga slakterier under rimliga omständigheter, så kommer det säkert också att bli fler småskaliga slakterier.
Men det är alltid en balansgång om hur mycket folk är villiga att betala för.