Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Grispotatis i SvD  (läst 1919 gånger)

Andreasb_se

  • Gäst
Grispotatis i SvD
« skrivet: 25 apr-06 kl 18:29 »
I SvD idag var en artikel om "grispotatisen" som butikerna säljer.

http://www.svd.se/dynamiskt/inrikes/did_12474976.asp#kommentera

Någon som vet vilka varningstecken man ska titta efter så man slipper göra upptäckten när man väl sätter tänderna i potatisen?

Gruff

  • Inlägg: 4550
    • Östergötland
    • Caprifool
Re:Grispotatis i SvD
« Svar #1 skrivet: 30 apr-06 kl 00:22 »
Hm, köper foderpotatis till hushållet ibland. Man kan ju skala och skära bort.

Filip Skräplund

  • Inlägg: 4577
Re:Grispotatis i SvD
« Svar #2 skrivet: 30 apr-06 kl 01:13 »
Jag tycker potatisen i affärerna är mycket bättre nu mot för några decennier sen.
Då var det ofta nästan oätlig potatis i diskarna så här års.
"I never did give anybody hell. I just gave them the truth and they thought it was hell."  Harry S. Truman

Gruff

  • Inlägg: 4550
    • Östergötland
    • Caprifool
Re:Grispotatis i SvD
« Svar #3 skrivet: 30 apr-06 kl 13:49 »
Jo, minns dom där som liksom var brunmosiga inuti. Dom har jag inte sett på länge.

 

Pirum

  • Inlägg: 734
    • -
Re:Grispotatis i SvD
« Svar #4 skrivet: 02 maj-06 kl 12:27 »
Svårt att "gissa" sig till potatisens kvalitet.
Den potatis som ligger i lösvikt är ofta både felmärkt och vansinnigt felhanterad, varmt och ljust som den ofta ligger. Den som ligger i mörka påsar är visserligen skyddad från ljuset, men inte från värmen, och det är ju omöjligt att veta hur innehållet ser ut.

Jag köper sällan potatis, "vi" har egenodlad potatis som brukar räcka fram till april-maj ungefär, men ibland vill man ju prova sorter man inte ätit förut. Då köper jag 2-3kg-påsar med såndär genomskinlig plast på baksidan, så man åtminstone kan få en liten överblick.

SMAK-märkning är jag tyvärr besviken på. Har köpt Klass 1-potatis som varit både ful och skadad med stora hack. Senaste påsen jag köpte fick jag kassera ungefär hälften av potatisarna, och det var Klass 1.

Ett problem är att butikerna behandlar potatis oerhört dåligt. De bör behandlas som ägg och mejeriprodukter ungefär, fast hållas mörkt, det är min åsikt.

Ser väldigt ofta "delikatesspotatis" ligga både ljust och varmt, med groddar och grönfärgning som följd. Trist.

Har föreslagit för SMAK att de bör certifiera även butiker.

För övrigt borde fler odla egen potatis, åtminstone för färskkonsumtion då det inte krävs jordkällare. På senare år har det återigen verkat bli vanligare med ett större sortutbud, och det är ju kul.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

618 gäster, 2 användare
Numera, Be

* Forum

* Om tidningen Åter



- Att jag läst samtliga gamla nummer som fanns att få tag på för utlåning av denna tidning säger väl en hel del om vad jag tycker om den. En del av dem har jag lånat flera gånger. Jag älskar tidningen! Den är idérik, hoppingivande, livsbejakande, inspirerande och informativ och får mig att sjuda av iver och verksamhetslust. Jag kommer att köpa gamla nummer några i taget och nu är det verkligen dags att starta en prenumeration!
/Anneli

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser