Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  plommonvin  (läst 5731 gånger)

iceman

  • Inlägg: 455
  • ät av livet innan livet äter dig
    • Dalarna
    • hoberget
plommonvin
« skrivet: 27 jan-10 kl 15:59 »
någon som har ett recept på ett gott plommonvin  pma mig i så fall


lev väl...
Lever  med kära maken på älskade Hoberg i Sunnansjö Ludvika Dalarna miljö och vänster aktivist) ... Bevarar fjällnära kor,  Jämtgetter,Gotlandskaniner, Hedemorahöns, till eftervärlden samt självhushåll...(genbank på  samtliga raser)

Skytten

  • Inlägg: 7426
    • Skåne
SV: plommonvin
« Svar #1 skrivet: 27 jan-10 kl 16:11 »
Varför pma? det är kanske fler som är nyfikna.
Enklast och bra är att ånga plommonsaft i saftmaja, så slipper man en massa besvär med skal och kärnor, bara lägga i och koka ut sursaft, kärnsmaken kommer med.

Sen gäller det ju vad för slags vin man vill göra, och då bestämmer den vinjäst man brukar, och den sockermängd som man ska tillsätta.

Ett dessertvin kräver då ett starkvinsjäst och mellan 4-5 kilo socker på en 25 literssats.
Ett lättare vin en vinjäst för typen och 2,5 kg socker.

Sen förfar man som brukligt, tappar om, klarnar och buteljerar,samt lagrar.
Det bästa sättet att misslyckas, är att inte försöka!

 

tompaspa

  • Inlägg: 5
SV: plommonvin
« Svar #2 skrivet: 01 feb-10 kl 19:32 »
Jag har i många år försökt göra plommonvin men lyckas aldrig få det färdigt!
tompaspa


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

526 gäster, 5 användare
torbjorn, mrnic, fri, fall, Anders Flix

* Forum

* Om tidningen Åter



Vilken underbar inspiration!
/Anneli Ullergård

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser