Hej Lotta76!
Det bästa för hönan är att låta henne vara kvar där hon har ruvat även efter att kycklingarna har kläckts. Då känner hon igen sej och blir lugn och trygg.
Om hon har valt att ruva i hönshuset med dom övriga hönsen så brukar det fungera alldeles utmärkt. Iofs kan det bli lite pyssel med att man behöver kolla redet varje dag så att inte nån av dom andra hönsen har värpt nya ägg där. Därför är det bra att märka ruväggen med en vattenfast penna redan från början så man inte plockar bort halvruvade ägg av misstag.

Det som kan ställa till med problem efter kycklingarnas ankomst är vattnet vilket du redan har förstått. Har man en vattenautomat kan det fungera bra även till kycklingarna, det beror på vilken modell och storlek man har. Annars är ett större blomfat jättebra för ändamålet. Man kan lägga några flata stenar i fatet för säkerhets skull så kycklingarna har nåt att kliva upp på ifall dom skulle drutta i. Det kan ju bli lite lite vatten i ett blomfat om man har många vuxna hönor men om du hänger upp vattenautomaten en bit ovanför golvet så kycklingarna inte kommer åt att trilla i så kan den ju vara kvar.

Det kan också vara bra att se till att kycklingarna inte kan ta sej ut utanför hönshuset dom första veckorna. Vissa hönor kan vara lite väl ivriga att äta nytt grönt efter den långa ruvtiden och då kan vissa av dom nykläckta ha svårt att hänga med.
När det gäller att lysa äggen så fungerar det med nästan vilken ljuskälla som helst. Jag har använt en vanlig lamphållare med sladd som jag hade över och satte en toarulle på för att avskärma ljuset så att det blev lättare att se. Vissa köper dyra ägglysningslampor på Granngården eller liknande och sen har jag läst att några köper ficklampor som dom använder. Huvudsaken är ju att ljuset blir någorlunda avskärmat där man sätter ägget och det går förstås lättast att se in i ägget om man gör det hela i ett mörkt rum.

Jag har aldrig haft nån värme till mina höns. I en del hönshus har jag inte ens haft isolerade väggar, huvudsaken är ju att det är vindtätt för om det är dragit blir hönsen förkylda. Jag har aldrig haft några problem med att det varit för kallt förutom att vattnet frysit när utetemperaturen har krupit ner under 10 minusgrader och mer.
Sen beror det ju på vad man har sina höns till också förstås. Ska man föda upp slaktkycklingar även på vintern eller hålla värphöns som ska värpa för fullt så ska man nog ha minst 15 grader iaf. Men nu är det ju kindahöns du har så då tycker ju jag att du inte ska ha nån värme alls. Frostfritt räcker bra till lantraserna och det för vattnets skull då.

Lycka till!
/Tedarix