Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

 

Författare Ämne:  Chi wap chichi  (läst 25357 gånger)

admin

  • Administratör
  • Inlägg: 631
    • Alternativ.nu
Chi wap chichi
« skrivet: 09 nov-03 kl 22:27 »
Datum: 2 september, 2002 ;

Tredje dagen efter slakt är det dags att ta ner och stycka lammen. Slaksidorna som alltid är ganska feta och smakar mycket ”får” brukar vi mala ned och göra Chi wap chichi av. Och inget är enklare. Blanda färsen med salt och väldigt mycket vitlök. Forma till järpar (lättare med kallvatten på handen) och stek. Underbart gott såvida man inte snålat med vitlöken. Man steker ur mycket av fettet men kan gärna hälla det i en kopp och spara som stekfett, det smakar inte vitlök om det. Eller ha till ljus och tvål.
 

Petter  
petter@alternativ.nu

(Inlägg flyttat från gamla "kokboken" av admin)


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

570 gäster, 2 användare
tillsammans_på_landet, Tiomilaskogen

* Forum

* Om tidningen Åter



- Som alltid mycket nöjd. Stycket med "Att ta vara på en gris" var kanon på alla sätt! Gillar nybörjarbreven mycket.
/Marie Mårtensson

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser