Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Supersnabba saffransbullar  (läst 8409 gånger)

gust1880

  • Inlägg: 52
Supersnabba saffransbullar
« skrivet: 10 nov-08 kl 13:56 »
Hej!
Jag har elever som vill baka saffransbullar - på 90 min. På den tiden ska de äta dem också. Finns det någon som har ett recept utan jäst men med saffran i? Typ hastbullar med bakpulver. Jag har inte hunnit prova något än. Är det någon som har ett sånt recept?

Sommartorparn

  • Inlägg: 2834
SV: Supersnabba saffransbullar
« Svar #1 skrivet: 10 nov-08 kl 14:26 »
Hastbullar smakar inte som saffransbullar. Jag skulle föreslå att du låter eleverna göra en jästdeg, och sen tar du fram din egen, redan jästa deg och låter dem baka ut den. Det borde funka tidsmässigt. Så gör TV-kockarna.

Estrid

  • Inlägg: 1
SV: Supersnabba saffransbullar
« Svar #2 skrivet: 10 nov-08 kl 22:57 »
Ett relativt snabbt recept saffransbullar..
Jag rekommenderar att du rappar på eleverna som i ett riktigt resturangkök..
Annars får de nog ta med sig bullarna hem istället:P

Snabba Saffransbullar med nötfyllning

7 dl vetemjöl
3 msk strösocker
225 g smör
50 g jäst
3 dl mjölk
0,5 g saffran, 1 paket

Fyllning
100 g Mandelmassa (Till nötallergiker rekommenderar jag bakmassa, finns i de flesta stora matbutiker i samma hylla som mandelmassa och baknings-ingrdienser)
Rivet skal och saft från ½ stor apelsin

25 st aluminiumformar
1 st ägg, uppvispat, till pensling

Glasyr
1 dl florsocker
2 tsk vatten
 
Saffransbullarna görs med kallt degspad och jäser bara en gång,
antingen 1 timme i rumstemperatur eller över natten i kylskåp.
Ta fram bullarna ur kylen den tid ugnen värms upp för gräddning.


Gör så här
1. Blanda mjöl, socker och kallt smör i klickar och hacka samman till
en grynig massa, gärna i matberedare.
2. Finfördela jästen i en skål och lös upp den med den kalla mjölken.
Rör ner saffranet i jäst- och mjölkblandningen och tillsätt det till
mjölblandningen. Arbeta samman till en deg.
3. Klicka ut degen i formar. Gör ett hål med mjölad tumme i varje
bulle och lägg i ca 1 tsk hasselnötsmassa.
4. Låt jäsa under bakduk 1 timme eller i kylskåp över natten.
5. Sätt ugnen på 225°. Pensla med uppvispat ägg och grädda mitt i
ugnen 8-10 minuter. Låt bullarna svalna.
6. Rör ihop en glasyr av florsocker och vatten och glasera bullarna
före servering.



Det du inte kan tillverka själv - tar du av andra!

Doris och Börje

  • Inlägg: 3744
    • Västergötland
    • Hagalyckans Gröna
SV: Supersnabba saffransbullar
« Svar #3 skrivet: 11 nov-08 kl 06:10 »
Köp snabbjäst om det nu måste gå sådär fort eftersom du har tidsbrist.
Bara att göra degen på kall vätska, baka ut och jäs endast en gång.
Santa Maria är märket. Är helt OK att använda när det är bråttom.

Själv brukar jag ta till snabbjäst närjag ska baka bröd utomhus eftersom det kan bli lite knepigt med att jäsa varmt vissa årstider :-\
Bor på min lilla gård med min stora familj!

 

Vurre

  • Inlägg: 1972
SV: Supersnabba saffransbullar
« Svar #4 skrivet: 12 nov-08 kl 13:23 »
Jag är inte mycket till konditor, men hastbullar med saffran brukar jag kunna prestera. Jag följer receptet i sju sorters kakor, heter kaffebullar i några utgåvor, och så blandar jag saffran i. Det blir ju inte bullar utan just hastbullar men jag tycker det blir gott.
snus? vad är priset på en pris?


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

554 gäster, 0 användare

* Forum

* Om tidningen Åter



- Superinspirerande! Nu är jag prenumerant!
/ Pia T

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser