Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Äppelmust - vad händer?  (läst 1783 gånger)

kajsalota

  • Inlägg: 10
Äppelmust - vad händer?
« skrivet: 01 okt-09 kl 10:54 »
Vi gick efter ett recept på Äppelmust där man skulle lägga 5 kg äpplen i bitar i en damejeanne och sedan hälla över 10 liter kokhett vatten. Vi gjorde så och den har nu stått i en vecka. Idag provade vi och det smakar typ som utspädd äppelcidervinger...!

Kan vi göra något med det? T ex göra vin eller cider eller vad är egentligen äppelmust? Ska man koka upp dte med socker eller något sånt?

Tacksam för era tips.

Edgar

  • Inlägg: 3246
    • -
    • Kennel Hustomten
SV: Äppelmust - vad händer?
« Svar #1 skrivet: 01 okt-09 kl 11:44 »
Äppelmust är saften från pressade äpplen, ungefär som juice.  Inget vatten tillsätts.

Musterierna pastöriserar den oftast, samt konserverar med ex.vis natriumbensoat för att den ska hålla sig.

Det du fått är förmodligen utspädd äppelcidervinäger.

 

kurt

  • Inlägg: 3488
SV: Äppelmust - vad händer?
« Svar #2 skrivet: 01 okt-09 kl 17:43 »
http://www.alternativ.nu/smf/index.php?topic=51050.0

I mindre mängder fungerar råsaftcentrifug.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

556 gäster, 1 användare
Hans Hultén

* Forum

* Om tidningen Åter



Vilken underbar inspiration!
/Anneli Ullergård

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser